Gissa fejset!

Simpsonize Me, som jag skrev om i förra inlägget, är sjukt roligt. Så roligt att ja gjorde om många personer jag känner! Det roliga, förhoppningsvis tidsfördrivande underhållningen för du som läser ska vara att gissa vem det är! :D

1.
 image74
2.
image75
3.
image77
4.

image76
5.
image78
6.
image79
7.
image80
8.
image81
9.
image82
10.
 image83  (blev stor mage av misstag)
11.
image84

Gissa nu i Kommentarer, använd gärna numreringen! :) Den med alla rätt vinner en sak ;)

Cowabunga!

Visst vore det riktigt tufft att kunna se sig själv som en Simpsonskaraktär? Det är ju en lyx som bara kändisar fått åtnjuta i tv-serien. Men nu kan även vanliga dödliga få se sig själv porträtterade i gult eller annan simpsonsfärg!

För att göra det, så laddar du upp en ganska stor, bra bild på dig själv. Det tar sedan åtskilliga minuter innan du kan se dig som en simpsonsgubbe. Du bör även ha tålamod, tog mig 5 foton och väldigt mycket tålamod för att lyckas!

Surfa in på Simpsonize Me för att göra det!

Kommentera min också! ^^

image73

BJÖRN!

Jag vill bara tacka och bocka Björn Wallberg för att han skaffa mig säsong 2 av världens bästa tv-serie, Scrubs!

Du får ett hjärta, en puss, 2 kramar och en kläm på rumpan! :)

image73

Dagens låt 25/7

Dagens låt är en del av min 'Michael Jackson Playlist' och bör absolut inte missas. En gammal god klassiker med helt fantastisk text!

As I, Turn Up The Collar On My
Favourite Winter Coat
This Wind Is Blowin' My Mind
I See The Kids In The Street,
With Not Enough To Eat
Who Am I, To Be Blind?
Pretending Not To See
Their Needs
A Summer's Disregard,
A Broken Bottle Top
And A One Man's Soul
They Follow Each Other On
The Wind Ya' Know
'Cause They Got Nowhere
To Go
That's Why I Want You To
Know

I'm Starting With The Man In
The Mirror
Dagens Låt: Man in the Mirror - Michael Jackson





Tom Hunk

Hunken! Tom Hanks, hunken! Inte lika mycket hunkig som David Hasselhoff kanske, men ack så bättre på allt. Kanske inte bättre än Hasselkorv på tyska ballader kanske, men bättre än honom på det mesta!

I alla fall man kan inte jämföra Hanks med den hemska Hasselhoff, och detta inlägg ska hylla Hanks.
Hanks är för mig ett direkt tecken på att en helt usel film ändå kan vara värt en titt. Han är en helt fenomenal skådis som varit med i helt otroligt bra filmer, men även med i ganska undermåliga sådana. Men grejen är att de undermåliga filmerna (om man ser till manus och de resterande skådisarna insats) ändå varit klart godkända och till och med njutbara tack vare Hanks.

De två filmer med Tom Hanks i som gemene man bör ha sett är såklart Forrest Gump och Den Gröna Milen. Både filmerna är med på min toplista över de bästa filmerna och de har fått sin höga rank på min lista tack vare Hanks. Forrest Gump kunde ha blivit en helt otroligt usel film om till exempel Bruce Willis spelat i den eller någon annan Hollywood-stereotyp. Gröna Milen skulle inte heller vara lika bra utan Hanks insats, men även Michael Duncan bör får beröm för sin insats i den rullen. En annan film som hamnat lite i skymundan men ändå är riktigt bra är Cast Away där Hanks figur hamnar på en öde ö och har en boll som bästis.

Tom Hanks har ett riktigt imponerande CV med fristående filmer som blitivt riktigt berömda. Som tidigare nämnda Forrest Gump, Gröna Milen pch Cast Away. Men han har även varit med i världens bästa krigsfilm Saving Private Ryan och bara den listan visar väl att han är mångsidig. Från en osmart kille till en fängelsevakt me urinvägsinfektion till en strandsatt människa till en soldat. Det otroliga är att han regerar i varenda roll!


Jag tror inte att jag skulle kunna beundra någon perfekt människa. Precis som alla andra stora och talangfulla människor så har även Hanks varit med i bristfälla filmer där han har gjort en något sämre insats än vanligt. Ett riktigt bra exempel är Da Vinci Koden. Där sölar Hanks omkring med kanske filmvärldens absolut fulaste frisyr sen Luke Skywalker och ser allmänt efterbliven ut. Hans prestation är inte heller den bästa, men till hans försvar, vem kan arbeta bra i en film där Ron Howard regisserar. Världens klåpare till regissör.

Varenda film som Tom Hanks medverkar i kastar jag mig över, och den enda jag missat är väl Polarexpressen. Ni som inte sett Forrest Gump, Gröna Milen, Cast Away eller Saving Pvt. Ryan kan spana in dessa titlar, och bara njuta av Tom Hanks briljans!

image71

Dagens låt 23/7

Ett minne från när jag körde Guitar Hero 2 med Jim och Matte!
Riktigt bra spel, och riktigt bra låt. Behöver jag säga att jag var bäst? ^^

Dagens Låt: Cherry Pie - Warrant

image70

Dagens låt 16/7

Kan man göra något annat än skälva när introt kör igång? Och bara det att sekunderna efter introt kör Brandon igång med vad jag tycker är pop-rockens absolut bästa text som skrivits gör att denna låt klassas som 2006 bästa låt enligt mig och den är självklart med på min top 10!

Jag antar att du är allt bra nyfiken på att få reda på vilken låten är. För att retas lite mer så ger jag ett utdrag ur låten:

You sit there in your heartache
Waiting on some beautiful boy
To to save your from your old ways
You play forgiveness
Watch it now- here he comes

He doesn't look a thing like Jesus
But he talks like a gentlemen
Like you imagined when you were young

Helt otroliga rader, de rader som fick mig att ovillkorligt älska The Killers. Jag snackar självklart om When you were young. Tittar ni på denna länk; http://youtube.com/watch?v=iecDctQWmJQ och lägger märke till texten, så är det det absolut fantastiskt allvarliga text en pop-rockare har gjort.

Dagens låt: When you were young av The Killers

image69

Kungen är på väg tillbaks!

Han är snart tillbaka. Comeback som det kallas. Det är inte Elvis Presley jag pratar om, för han är inte kung på något sätt alls. Tänker inte fördjupa mig om Elvis, men låt mig bara säga, hur kan en kille som gjorde exakt 3 bra låtar och ett dussin usla filmer bli kallad Kungen? Enda han lyckades med var väl att stöna och jucka så att dåtidens pryda amerikanska flickor svimmade av kåthet!

Nä, jag snackar inte om Elvis. Jag snackar självklart om the one and only - Michael Jackson. MItt hjärta har plats för mycket, och Michael Jackson har självklart en egen liten svit i mitt hjärta, bland mina vänner, familj, the killers och mycket annat. Nämner man Michael Jackson nu så tänker alla på pedofil, äckel med mera ... Men varför? Det är ju så himla lågt att underskatta ett geni för saker han blivit anklagade för. Han är en artist, en underhållare. Han gör helt fenomenalt bra låtar och det är det han ska vara känd för. Det han ska vara omtalad för.

På senare tid har nog till och med Michael Jackson märkt av hur folk hellre snackar om hans sexbravader och utseende än hur otroligt bra videon till "They don't really care about us" är till exempel. Hur jag vet att han märker av det? Jo, sen maj 2006 har han jobbat på sitt nya album. Albumet som just nu, under produktion, kallas The Michael Jackson Comeback Album. Jag tycker knappast att namnet bör ändras, eller, om det ändras så bör ändå "comeback"-temat vara kvar!

Som uppvärmning inför hans nya album (som för övrigt släpps sista kvartalet i år) har jag börjat hårdlyssna på hans äldre låtar. Fick leta ganska ordentligt efter min 4 CD album Blood on the Dance Floor. Beat it, Bad, Thriller, Billy Jean, The way you make me feel, Black or White med mera har spelats oavbrutet i min mp3, mobil, stereo och självklart dator! Jag kan inte sluta lyssna, jag tror bestämt att jag kommer lyssna på alla dessa låtar (finns ju över 100! ) tills Kungens nya släpps.

Jag vill här bara uppmana att gemene man ska lämna sitt hus på releasedagen, och köpa sig ett exemplar! Ge Kungen den ära, respekt, berömmelse och status han en gång hade tillbaka till honom.
He'll come, he'll see, he'll conquer.

image66

Dagens låt 14/7

Börjar med fristående dagens låt-inlägg från och med idag :D

Helt såld på den här låten sedan jag och jim spelade den på Guitar Hero :D

Dagens låt: Tom Sawyer av Rush

image68

Foto Bonanza!

Tänkte här ha en liten foto-feature. Det är främst foton tagna igår, men även ett par tagna under denna vecka.
Hav till godo, och glöm ej att kommentera!!

#1
image60

#2
image61

#3
image62

#4
image63

#5
image64

#6
image65

Det var väl allt ;) Så, se till att kommentera ni som läser/kollar. Ni har börjat bli dåliga på det, ni vet vilka ni är!

I'm no superman

Bara jag ser Zach Braffs ansikte på tv så ler jag. För den oinvigde så är Zach Braff namnet på han som spelar dr John Dorian på Scrubs. En mer fantastiskt rolig och passande skådis som JD kan man inte hitta. Det är väl han ensam som gör tv serien Scrubs.

Varje vardag efter 22 så visas ett avsnitt av Scrubs. Jag kan lätt säga att det är ett av dagens höjdpunkter. Att missa Scrubs förstör hela natten för mig, trots att tv 6 kör samma avsnitt om och om igen. För det braiga med Scrubs är att varje avsnitt kan ses minst 100 gånger utan att för den sakens skull bli dålig och tråkig.

Scrubs kretsar kring läkaren JD och hans vänner. Hans bästa vän heter Christopher Turk och är en kirurg med en riktigt skojsig attityd. Sen har vi ju såklart JDs mentor Perry Cox som nog är den absolut bästa personen på sarkasm och andra sorters elakheter! Sen finns såklart Turks fru Carla som är sjuksköterska me ghettostil, läkaren Elliot Reid som är världens mest neurotiska karaktär. Advokaten Ted som hatar sitt liv, kirurgen Todd som är helt sexfixerad och dr Coxs fru som är otrligt kall - och rolig. Alla dessa karaktärer jag listat gör Scrubs till den absolut bästa tv-serien som gjorts, men även den mest underskattade.

Underskattade? Ja, varför annars skulle nya avsnitt sändas på tv  söndagar 3 klockan 23?! Det är ju så tokigt dumt att det inte är sant... Massor av folk som aldrig sett något avsnitt, och det finns faktiskt folk som finner serien löjlig. Visst, smaken är som baken. Men, fånig? Det är ju i stort sett seriens charm. Liksom, serien har ju precis allt man kan önska sig! Komedi, fånighet, extremt töntiga skämt, sofistikerade skämt, drama och till och med lite action ;)

Just nu spelas den sjunde och sista säsongen in, och det gör mig lite ledsen i ögat. Jag vill såklart att den ska forsätta minst lika långt som den extremt överskattade serien Vänner fick göra. Jag vill ju veta om JD blir ihop med Elliot, om Cox visar några känslor, vad som händer med Kelso och hur det går för Turk och Carla och deras barn. Jag vill ju veta vad the Janitors riktiga namn är. Jag vill, jag vill, jag vill. Jag vill fortsätta tokgarva åt JDs dagdrömmar, Elliots nervositet, dr Coxs dissningar med mera!

Ja, nu borde alla förstått att jag totalt avgudar serien och planerar på ett inköp av alla säsonger. Något som kommer kosta mig cirkus 2500 kronor, om man köper från Rocks. Älska import!

"Oh, my God; I care so little, I almost passed out. "

image59

Aaaand, Action!

"Dear God, make me a bird. So I could fly far. Far far away from here."
"C'mon baby, come ta' papa, I'll kiss ya' fuckin' dalmatian."
"Never show anyone. They'll beg you and they'll flatter you for the secret, but as soon as you give it up... you'll be nothing to them. "
"What's up with it, Vanilla face? Me and my homie Azamat just parked our slab outside. We're looking for somewhere to post up our Black asses for the night. So, uh, bang bang, skeet skeet, nigga. Just a couple of pimps, no hos."
"So, you were scared, weren't you Goldie? Somebody wanted you dead and you knew it. Well, I'm gonna find that son of a bitch that killed you, and I'm gonna give him the hard goodbye. Walk down the right back alley in Sin City, and you can find anything."
"Ah, more Jewish police. You mean you want me to beat up Jews and catch the Gestapo spirit? I see."

Ja vadan allt detta? Den ... smarta? uppmärksamma? nää... Den filmintresserade bör känna igen de flesta om inte alla av dessa citat. Dessa är så klart citat från filmer. Filmer... En av mina tusentals kärlekar.

Jag på sistone varit otroligt listsugen. Att göra en topplista och hjälpa de människor som vandrar de dåliga filmernas stig. Det kommer vara en tio-i-topplista. Jag ska lista de bästa filmerna ur olika genrer, så som drama, action, komedi och... och... Njae, det blir faktiskt inte från så många fler genrer. Skräckisar kommer aldrig ens i närheten av en topp 100 lista, och romantiska filmer intresserar mig knappast ;)

Topplistan!
  1. Forrest Gump - Forrest, jag kan gifta mig me dig!
  2. The Prestige - Helt otroligt bra rulle, nog mest genomtänka manus jag sett!
  3. The Green Mile - Scenen när John Coffey tittar på bio, och hans avrättning är guld värda!
  4. Die Hard - Som tidigare skrivit, John McLane är min gud å jag får total actionorgasm under den filmen!
  5. Sin City - En film som varit så lik en serie har jag adlrig skådat. Jag älskar frank miller, jag älskar filmen!
  6. Lord of the Rings: The Two Towers - Den bästa filmen i en helt fantastisk trilogi!
  7. The Pianist - Trots att jag avskyr Roman Polanski som person, så älskar jag hans filmer. Mästerverk!
  8. Lion King - Världens bästa Disneyfilm som innehåller allt man kan älska. En 'must-have'!
  9. Eurotrip - En väldigt underskattad rulle bland pressen. Men jag måste bara säga att den är skiiiitrolig!
  10. Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan - Titeln säger ju allt!
image58

Paparazzi, watch out!

Medan jag målade som bäst.... Nä, nu ljuger jag. Medans jag fördrev tiden som bäst med med alexandra och björn på MSN så kom mamma in med posten. Jag slängde mig på den eftersom det fanns ett stort kuvert, jag är ju mer nyfiken än Nicke Nyfiken. Tyvärr innehöll det stora kuvertet bara en massa skit, men jag kollade igenom resten av brevhögen bara för skojs skull. Hitta då ett brev från Nikon!!! !!! !!! (utropstecken x 1000) Jag öppnade och där, efter ca 3-4 veckors väntan, så stod det att kameran var på väg.

Fan vad glad jag blev då! Tänkte "okej, den kommer väl imorgon eller övermorgon". Hittade då ett till brev till mig, en avi var det. Öppnade den, och guess what - Blixten var här! Tackar DHL som skötte det snabbt, hade inte tänkt på att Nikon skickat från ett annat land, så brevet skickades nog igår ;)

Jag har redan börjat planera för allt jag kommer att kunna plåta. Jag kommer nog irritera skiten ur varenda människa som gjort misstaget att börja umgås med mig :) Mohaha :) Åker nog när som helst och hämtar blixten. Kan bjuda på några foton så länge och en bild av blixten!

image53
image54
image55
image56

Omelett!

För några veckor gav far min mig en digital systemkamera. En pryl som jag önskat mig skitlänge, i 2 månader.
Jag fick då en Nikon D40x (årets bästa kompakta systemkamera - DigitalFoto) med ett objektiv. En vacker liten tingest. Väldigt lätt, väldigt liten (om man jämför med konkurrenter) och ett riktigt bra objektiv för prisklassen. Pappa passade även på att köpa en blixt åt mig!

Alltså har jag spenderat nästan all min tid (den tid jag inte varit sjuk) på att fotografera allt och alla. Jag har fotat vänner som går, sitter vid datorn, slåss, byter om (!), jobbar, spelar, cyklar med mera. Allt, man kan nästan tro att jag är en stalker om man ser mina foton. Folk som är i underkläder, folk som är lååååååångt borta och folk som är väldigt nära. Folk som kramas, folk som bygger datorer och till och med tjejer som sitter vid deras datorer och chattar i underkläder. Sjukt. Men ack så roligt :)

Bara det att jag har 6 gigabyte foton me nya kameran säger väl allt ;) Det är väl tur att man kan lita på mig, tur för de alltså.Skönt att ha 2 gigabytes minneskort, så kan man fota hela dagen utan att få slut på minne!

Denna fotoeufori har bidragit till att jag lägger alla mina pengar på fotoutrustning istället för på kläder som förut. "Bara bra det, så slipper ja ha en homograbb" sa pappa. På skoj. Hoppas jag. Först var jag ju inställd på blixten, sen på en bra kameraväska och nu är ja extremt tänd på ett polarisationsfilter. Det tar bort reflektioner och ger en blåare himmel. Me wants! Sen är man ju lite smått tänd på ett Sigma Macro-objektiv... Men det är en annan historia å några andra tusenlappar.

Lite konstigt att allt jag intresserar mig i så måste jag bli beroende. Helt fixerad. Måste ha det bästa, det BÄSTA! Jag måste ha allt. Bra för företagen, sämre för min plånis. Tur iallafall att jag inte är fixerad vid hur mycket ljud datorn gör, som björn och matte haha :) Men, det är kanske samma sak att vara fixerad vid hur mkt dB som chassit avger som att bry sig om exponering, brännvidd och färgbalans. Vad vet jag, jag är ju bara fotofixerad.

Jag hoppas dock att folk uppskattar mina foton, ja vet att jag gör det ^^ Uppskattar de bra fotografierna. Inte de på halvnakna människor. Så mycket.

image49image50image51image52

RSS 2.0